top_bg_1

Praktijkgerichte SketchUp trainingen

zowel klassikaal als voor zelfstandigen CORONA veilig

De kracht van onze trainingen is het praktijkgerichte karakter. U leert hoe en waar een bepaald gereedschap gebruikt wordt in combinatie met andere gereedschappen.

 • Aanbieding van 295,-ex BTW voor:

  € 260,- ex BTW

  SketchUp

  Basistraining

  1 daagse cursus    |    Training op maat mogelijk    |    Deelnemer certificaat

  sku 2 afb 3

  SketchUp training: SketchUp Pro maakt het mogelijk om ieder vlak of iedere rand van een 3D object eenvoudig vast te pakken en te verslepen. Met Push/Pull kan de gebruiker ook 2D vlakken omzetten in 3D. Meer dan een extrude aangezien elke rand weer kan worden geduwd of uitgetrokken. Intelligente interferentie zoekt automatisch snijvlakken en opvullingen voor correcte 3D geometrie.
  Nadruk ligt tijdens de SketchUp basistraining op het goed en zo professioneel mogelijk opzetten van de 3D tekeningen. Juist gebruik van groepen, componenten en layers. We stemmen de training altijd af op de cursisten en hun vakgebieden, daardoor blijft de training zeer insprirerend en juist door het vakgerichte afgestemde onderwijs is de training zo terugverdient en leuk om te volgen.

  Het pakket wordt door het gebruiksgemak ook gebruikt door de “bazen” van architectenbureaus om ontwerpen te visualiseren. De schaduw studies via SketchUp worden zelfs meermalen tijdens welstandvergaderingen gebruikt als bewijs dat bepaalde omliggende woningen NIET in de schaduw zullen vallen door het nieuwe ontwerp. Een visualisatie van een ontwerp is klaar in minuten i.p.v. in uren. De kleuren en texturen zijn interactief in het model in te stellen. Wij leren u graag de basiskennis van SketchUp .

 • Aanbieding van 295,-ex BTW voor:

  € 260,- ex BTW

  SketchUp

  Gevorderde training 2

  1 daagse cursus | Training op maat mogelijk | Deelnemer certificaat

  sku 2 afb 2

  Deze SketchUp Pro gevorderde training 2 is bedoeld voor deelnemers die al de SketchUp basiskennis via de basistraining hebben gevolgd. Daarnaast is deze training ook geschikt voor deelnemers die het pakket eigen hebben gemaakt door hier al veelvuldig mee  te werken. EnyaCAD wil het uiterste uit een pakket halen. Daarom wordt tijdens de training een project praktijkgericht opgebouwd.

  Het zal de deelnemers verrassen dat Sketch Up zeer veel tekentechnieken kent en daarom zeer veel mogelijkheden biedt. Tijdens de training zal de nadruk liggen op het zo goed en professioneel mogelijk opzetten van de 3D tekeningen. Daarnaast komt tijdens de training aan bod: het importeren van dwg tekeningen, het maken van animaties, het instellen van de transities, het leren opzetten van presentaties in diverse schalen en aanzichten vanuit diverse richtingen met de SketchUp lay-out deel. Tevens vinden wij het heel belangrijk dat de deelnemers goed leren omgaan met het bewaren van bibliotheken. Het blijkt bij velen onbekend te zijn dat een bibliotheek voor een groot bedrijf op een server geplaatst kan worden die toegankelijk is voor iedereen.

 • Aanbieding van 350,-ex BTW voor:

  € 300,- ex BTW

  SU Podium

  SU Podium training

  Hele dag cursus    |    Training op maat mogelijk    |    Deelnemer certificaat

  SU Podium

  Een essentieel onderdeel van deze SU Podium training (Natuurlijk altijd met de laatste versie) is het creëren en het toewijzen van texturen op vlakken van SketchUp-modellen. SU Podium kan deze vlakke texturen in zeer realistische materialen laten veranderen via de materiaal gebruikersinterface van Podium. Reflecties, brekingen, bump en andere geavanceerde eigenschappen kunnen worden toegepast op alle SketchUp materialen.

  We kunnen de standaard SketchUp materialen, eigen materialen en Podium Browser materialen leren gebruiken.
  Daarnaast gaan we u alle lichteigenschappen van SU Podium leren, zoals ray tracing en globale verlichting om fotorealistische beelden te creëren.

  Het leuke van het lesgeven in SU podium is dat de cursisten al tijdens de training helemaal enthousiast worden. 
  Het fantastische van SU Podium is dat de renderingen zo gaan leven door de realistische lampen en de schaduwen, glans en reflecties. Dat menigeen niet kan geloven dat zo een voordelige plug-in zulke eindresultaten kan behalen.

 • Aanbieding van 400,-ex BTW voor:

  € 350,- ex BTW

  V-Ray training

  Basistraining

  1 daagse cursus    |    Training op maat mogelijk    |    Deelnemer certificaat

  vRAY afb1

  V-Ray Next is een van de krachtigste en uitgebreidste rendermodules die een SketchUp-User zich kan wensen. Door zijn uitgebreide mogelijkheden en snelle rekenmethoden is het mogelijk om snel prachtige en hoogwaardige fotorealistische scenes te creëren. Doordat we werken binnen SketchUp Pro, kunnen we snel renderen tijdens het ontwerpen en bespaart u op die manier veel tijd!
  Wij moeten enkel goed leren met een VRay training hoe V-Ray opgebouwd is. V-Ray instellingen worden vaak geregeld door middel van zwart-grijs en wit tinten. Zwart veroorzaakt bijvoorbeeld transparantie en wit juist een volledig niet transparant materiaal.
  V-Ray heeft daardoor zoveel instellingen en kan daardoor zoveel meer dat een training noodzakelijk is om V-Ray goed te leren instellen.
  Aan het eind van de V-Ray cursus kent u de opbouw en werkwijze van het programma, snapt u hoe alle belichtingsinstellingen en texturen werken en kan u uw sketchUpmodel zo inrichten dat het beter te renderen is.!

  U zult merken dat V-Ray zo leuk is en zulke prachtige visuals maakt, dat u gewoon verslaafd aan het programma raakt.

 • Aanbieding van 275,-ex BTW voor:

  € 260,- ex BTW

  SketchUp

  SketchUp Basistraining niveau 2

  1 daagse cursus    |    Training op maat mogelijk    |    Deelnemer certificaat

  sku 2 afb 2

  SketchUp vervolgtraining: SketchUp Pro kan zo enorm veel dat veel cursisten na de basistraining vragen om een vervolgtraining dat qua niveau ligt tussen de basis en de gevorderde training. Heb menig training gegeven aan cursisten die graag deze extra dag wilde. Dus hebben we nu besloten standaard deze extra dag aan te bieden.

  Nadruk ligt natuurlijk tijdens de SketchUp vervolgtraining op het goed en zo professioneel mogelijk opzetten van de 3D tekeningen. Juist gebruik van groepen, componenten en layers blijft natuurlijk een belangrijk onderwerp. We stemmen de training altijd af op de cursisten en hun vakgebieden, waardoor iedereen veel leert. Daardoor blijft de training zeer inspirerend en juist door het vakgerichte afgestemde onderwijs is de training zo terugverdient en leuk om te volgen.

  Wij leren u graag de vervolgkennis van SketchUp .

 • Aanbieding van 400,-ex BTW voor:

  340,- ex BTW

  Enscape voor de professional

  Enscape training

  1 daagse cursus    |    Training op maat mogelijk    |    Deelnemer certificaat

  city-2

  Wanneer u worstelt met een opdoemende deadline of een dringende ontmoeting met een klant, wilt u snel kunnen renderen.

  Enscape, een virtual reality en real-time rendering plug-in voor SketchUp en andere belangrijke AEC-applicaties, is een gebruiksvriendelijke optie waarmee u snel klantklare renderings kunt maken. In deze cursus leert u hoe u in realtime kunt renderen met Enscape. Wij laten zien hoe u de functies van deze software kunt gebruiken met SketchUp (of Revit) om u, uw collega's en uw klanten te helpen uw volledig gerenderde project beter te visualiseren. Wij behandelen alle gereedschappen van Enscape Om een mooie gerenderde visual te creëren.

  Daarnaast wordt behandelt het creëren van scènes; algemene instellingen zoals scherptediepte, gezichtsveld en bewegingsonscherpte; scène-instellingen; en interface- en video-instellingen en VR.

  Wij hebben op de leslocatie een HTC Vive zodat we zelfs in de training de VR live kunnen bekijken.